Japansk grøn te

Se vores udvalg

Filter

Viser 1–15 af 28 resultater

  • Akino Kuchikiri – efterårs shincha

    179,00 DKK
    Tilføj til kurv
  • Sencha "Tsuyuhikari"

    Sencha “Tsuyuhikari” 2021

    150,00 DKK
    Tilføj til kurv
  • Sencha midori dry leaves and tea

    Sencha Midori 2021

    135,00 DKK
    Tilføj til kurv
  • Sencha limited dry leaves and tea

    Sencha limited 2021

    170,00 DKK
    Tilføj til kurv
  • Fukamushi Kabusecha

    Fukamushi Kabusecha, skyggegroet & langtidsdampet 2021

    From 170,00 DKK
  • Out of stockkabusecha leaves and te

    Kabusecha (skyggegroet) 2021

    150,00 DKK
    Læs mere
  • Hojicha, ristet te, lav på koffein

    Hojicha, ristet te, lav på koffein

    From 79,00 DKK
  • genmaicha leaves and tea

    Genmaicha med ristede brune ris, saga no yuki

    79,00 DKK
    Tilføj til kurv
  • kukicha kviste og blade leaves and tea

    Kukicha kviste og blade 2021

    From 129,00 DKK
  • Gyokuro

    Gyokuro nr. 02 2021

    From 199,00 DKK
  • Gyokuro "classic"

    Gyokuro “classic”

    310,00 DKK
    Tilføj til kurv
  • Out of stockGyokuro mare 50g pose

    Gyokuro “Mare”

    330,00 DKK
    Læs mere
  • Hojicha

    Hojicha – 12 stk. tebreve

    65,00 DKK
    Tilføj til kurv
  • sencha med matcha 12stks tebreve

    Sencha med matcha 12 stk. tebreve

    69,00 DKK
    Tilføj til kurv
  • sencha med matcha 18stk

    Sencha med matcha – 18 stk. tebreve

    109,00 DKK
    Tilføj til kurv

Japansk grøn te

I Japan har te en betydningsfuld plads, både for sundheden, men også kulturelt. Te kan købes i Japan i mange forskellige kvaliteter, og te indgår i stor stil i kager og desserter samt i madlavning. Alle japanere forbinder det at drikke te med at sidde i mors køkken og spise god mad og drikke te, eller noget man samles omkring som familie. Der dyrkes primært grøn te, men der er også mindre produktion af andre varianter, som eksempelvis sort te, som hedder Koucha.

Japansk te er kendetegnet ved den høje kvalitet på lige fod med mange andre fødevarer i Japan. Japanere stiller høje krav til kvaliteten af fødevarer, hvilket betyder at te-bønderne har udviklet produktionsmetoder, hvor f.eks. hele marker overdækkes med et bambustag, så teen ikke står i direkte sollys. Når teen står i skygge, udvikler bladene et forhøjet indhold af klorofyl, der giver den grønne farve samt aminosyrer, der virker afslappende og giver den søde, fyldige smag.

Japanerne er derudover særdeles omhyggelige og har udviklet metoder, hvor teen dampes og tørres over flere trin, hvilket også frembringer den exceptionelle smag.

Hos Sing Tehus har vi flere forskellige varianter af japansk grøn te, og du kan se vores store udvalg og finde din favorit her på siden. Vi har samarbejdet med vores japanske te-leverandører igennem mange år og udviklet et familiært bånd. Det er af stor vigtighed at udvise interesse og tillid til hinanden, når man bygger en forretning sammen i Japan. Det skaber ikke blot et godt samarbejde, men giver samarbejdet stor værdi, personlighed og varme.

Vores te-leverandør Hoshino Seichaen er på top 5 af te-producenter i Japan, da de hvert år præmieres i te-konkurrencer for den høje kvalitet. Vi har arbejdet med Hoshino Seichaen i 14 år, og det tog os 6-7 år at dygtiggøre os og dermed få deres tilladelse til at sælge disse præmierede teer.

Te i særlig høj kvalitet med en fyldig smag

Når det kommer til teproduktion i Japan dampes og tørres tebladene over flere omgange, hvorefter de rulles sammen, så det bliver til små nåle. For den finere produktion overdækkes hele temarker med bambusmåtter, så teplanterne undgår sollys. Det fremkalder et forhøjet niveau af aminosyrer, som er det, der giver teen sødme og virker beroligende. Samtidig er det også med til at forhøje indholdet af klorofyl, vitaminer, antioxidanter og lignende. Teen af særlig høj kvalitet plukkes kun én gang årligt i foråret, og når bladene er plukket, køres de i en kølevogn videre til et nærliggende produktionssted, således at bladene indenfor en time er i forarbejdning i kølerum, så de beholder friskheden og vitaliteten.

Derudover har Japanerne også udviklet en teknik, hvorigennem kun det fineste væv fra tebladene bruges. Disse processer er med til at gøre, at japansk grøn te er te af højeste kvalitet med en fyldig og frisk smag, som åbner sig inde i munden. Når man er færdig med tebrygning, kan man give tebladene en dråbe soya og nyde de fine teblade, gerne med spisepinde.

Hvordan skiller Japansk grøn te sig ud fra almindelig grøn te?

Japansk grøn te er dampet, rullet og tørret over flere trin, hvilket frembringer en usædvanlig frisk og fin smag. I Japan har man igennem mange år udviklet nogle meget raffinerede produktionsmetoder, der giver en særdeles flot kvalitet. Nogle teer dyrkes endvidere i skygge eller halvskygge, hvilket forhøjer indholdet af aktive stoffer og smagsaroma.

Kan man få økologisk Japansk grøn te?

Man kan godt få økologisk Japansk grøn te, det er mærket med JAS, men man skal være opmærksom på, at der stilles forskellige krav til japansk økologi og dansk (EU) økologi.

Japanerne har indtil for nylig ikke været så optaget af økologisk mærkning, da de er kendt for at gå meget op i den høje kvalitet. Grundet den store efterspørgsel på økologisk te i vesten, har et hold te-bønder i Sydjapan, nærmere betegnet Kagoshima, dog taget kampen op med papirarbejdet og den dokumentation, der skal foreligge, for at kunne sælge økologisk te i EU.

Hvordan smager Japansk grøn te?

Der findes mange forskellige varianter af Japansk grøn te, og derfor kan man ikke entydigt svare på, hvordan det smager. Fælles for Japansk grøn te er, at det smager friskt, ofte har en snert af hav og tang og at kvaliteten er i top.

Shopping Cart
Ingen produkter i kurven
Available Filters