Shopping Cart
No products in the cart.
Available Filters

Japansk te

Se vores udvalg

Filter

Showing 1–15 of 30 results

  • Sencha limited dry leaves and tea

    Sencha limited 2022 – topkvalitet Sencha med spiselige blade

    170,00 kr.
    Add to cart
  • Sencha midori dry leaves and tea

    Sencha Midori

    149,00 kr.
  • Fukamushi Kabusecha

    Fukamushi Kabusecha, skyggegroet & langtidsdampet 2022

    170,00 kr.
  • Økologisk Sencha Kirishima

    175,00 kr.
  • kabusecha leaves and te

    Kabusecha (skyggegroet) 2022

    170,00 kr.
    Add to cart
  • Økologisk Sencha Oritaen

    225,00 kr.
  • Gyokuro

    Gyokuro nr. 02 2022

    199,00 kr.
  • Gyokuro "classic"

    Gyokuro “classic”- med spiselige blade

    310,00 kr.
    Add to cart
  • Gyokuro "classic"

    Hon Gyokuro “Mare”, præmieret te

    330,00 kr.
    Add to cart
  • kukicha kviste og blade leaves and tea

    Kukicha kviste og blade 2022

    129,00 kr.
  • kukicha leaves and tea

    Kukicha med yuzu

    129,00 kr.
  • Sakura Nabiki – sencha med kirsebærblomster

    149,00 kr.
    Add to cart
  • genmaicha leaves and tea

    Genmaicha med ristede brune ris, saga no yuki

    89,00 kr.
  • Hojicha, ristet te, lav på koffein

    Hojicha, ristet te

    89,00 kr.
  • OUT OF STOCKSencha "Tsuyuhikari"

    Sencha “Tsuyuhikari” 2022 – vinter Sencha

    150,00 kr.
    Read more

Japansk grøn te

I Japan har te en betydningsfuld plads i kulturen. Te kan købes i Japan i mange forskellige kvaliteter, og te indgår i stor stil i kager og desserter samt i madlavning. Alle japanere forbinder det at drikke te med at sidde i mors køkken og spise god mad og drikke te, eller noget man samles omkring som familie. Der dyrkes primært grøn te, men der er også mindre produktion af andre varianter, som eksempelvis sort te, som hedder Koucha.

Japansk te er kendetegnet ved den høje kvalitet på lige fod med mange andre fødevarer i Japan. Japanere stiller høje krav til kvaliteten af fødevarer, hvilket betyder at te-bønderne har udviklet produktionsmetoder, hvor f.eks. hele marker overdækkes med et bambustag, så teen ikke står i direkte sollys. Når teen står i skygge, udvikler bladene et forhøjet indhold af klorofyl, der giver den grønne farve samt har en indvirkning på smagen.

Japanerne er derudover særdeles omhyggelige og har udviklet metoder, hvor teen dampes og tørres over flere trin, hvilket også frembringer den exceptionelle smag.

Hos Sing Tehus har vi flere forskellige varianter af japansk grøn te, og du kan se vores store udvalg og finde din favorit her på siden. Vi har samarbejdet med vores japanske te-leverandører igennem mange år og udviklet et familiært bånd. Det er af stor vigtighed at udvise interesse og tillid til hinanden, når man bygger en forretning sammen i Japan. Det skaber ikke blot et godt samarbejde, men giver samarbejdet stor værdi, personlighed og varme.

Vores te-leverandør Hoshino Seichaen er på top 5 af te-producenter i Japan, da de hvert år præmieres i te-konkurrencer for den høje kvalitet. Vi har arbejdet med Hoshino Seichaen i 14 år, og det tog os 6-7 år at dygtiggøre os og dermed få deres tilladelse til at sælge disse præmierede teer.

Te i særlig høj kvalitet med en fyldig smag

Når det kommer til teproduktion i Japan dampes og tørres tebladene over flere omgange, hvorefter de rulles sammen, så det bliver til små nåle. For den finere produktion overdækkes hele temarker med bambusmåtter, så teplanterne undgår sollys. Det giver teen sødme og dybde. Teen af særlig høj kvalitet plukkes kun én gang årligt i foråret, og når bladene er plukket, køres de i en kølevogn videre til et nærliggende produktionssted, således at bladene indenfor en time er i forarbejdning i kølerum, så de beholder friskheden og vitaliteten.

Derudover har Japanerne også udviklet en teknik, hvorigennem kun det fineste væv fra tebladene bruges. Disse processer er med til at gøre, at japansk grøn te er te af højeste kvalitet med en fyldig og frisk smag, som åbner sig inde i munden. Når man er færdig med tebrygning, kan man give tebladene en dråbe soya og nyde de fine teblade, gerne med spisepinde.

Hvordan skiller Japansk grøn te sig ud fra almindelig grøn te?

Japansk grøn te er dampet, rullet og tørret over flere trin, hvilket frembringer en usædvanlig frisk og fin smag. I Japan har man igennem mange år udviklet nogle meget raffinerede produktionsmetoder, der giver en særdeles flot kvalitet. Nogle teer dyrkes endvidere i skygge eller halvskygge, hvilket forhøjer indholdet af smagsaroma. Se hele vores udvalg af grøn te her.

Kan man få økologisk Japansk grøn te?

Man kan godt få økologisk Japansk grøn te, det er mærket med JAS, men man skal være opmærksom på, at der stilles forskellige krav til japansk økologi og dansk (EU) økologi.

Japanerne har indtil for nylig ikke været så optaget af økologisk mærkning, da de er kendt for at gå meget op i den høje kvalitet. Grundet den store efterspørgsel på økologisk te i vesten, har et hold te-bønder i Sydjapan, nærmere betegnet Kagoshima, dog taget kampen op med papirarbejdet og den dokumentation, der skal foreligge, for at kunne sælge økologisk te i EU.

Du kan se hele vores udvalg af økologisk te her.

Hvordan smager Japansk grøn te?

Der findes mange forskellige varianter af Japansk grøn te, og derfor kan man ikke entydigt svare på, hvordan det smager. Fælles for Japansk grøn te er, at det smager friskt, ofte har en snert af hav og tang og at kvaliteten er i top.

Køb te online hos Sing Tehus

Te-familien

Vi inviterer dig til at blive en del af vores fællesskab, hvor vi beskæftiger os med kulturen omkring te. Få nyheder om de nyeste teer, tesmagninger og tips.