Oolong te

Se vores udvalg

Oolong Te

Oolong er en semi-oxideret te, dvs. en mellemting mellem en grøn og en sort te. Bladene har i forarbejdningen kortvarigt påbegyndt en oxideringssproces, som er blevet afbrudt ved tørring.

De fleste oolong-teer, især de af god kvalitet, involverer unikke teplantekultivarer, der udelukkende bruges til bestemte sorter. Graden af oxidation (iltning) varierer fra 8 til 85%, afhængigt af sorten og produktionsstilen. Oolongte er altid hele blade, og teen produceres hovedsagligt i Taiwan og Kina.

Historien bag Oolong Te

Navnet Oolong betyder på kinesisk “sort drage” eller, direkte oversat, “ravnsort drage”. Flere forskellige legender fortæller oprindelsen på dette navn, en af dem beretter, at en plantageejer blev skræmt bort fra stedet, hvor hans blade lå til tørre, da han fik øje på en sort slange. Da han forsigtigt vendte tilbage et par dage senere, var bladene blevet oxideret af solen, hvilket fremkaldte en indtagende smagsoplevelse.

Andre mener at navnet refererer til bladene, som godt kan ligne små sorte drager, der vågner fra dvale når de brygger i det varme vand.

Shopping Cart
Ingen produkter i kurven
Available Filters