Grøn te

Se vores udvalg

Filter

Viser 1–15 af 17 resultater

Grøn te – en verden af smagsoplevelser

Grøn te siges at stamme fra Kina, men bliver i dag produceret i en lang række lande. Grøn te er lavet på blade fra Camellia Sinensis busken. Denne busk bruges til de fleste former for te, men den store forskel ligger i, hvornår teen er plukket og hvordan bladene efterfølgende er forarbejdet. Det gør, at du får markant forskellige slags te i både substans, farve og smagsoplevelse. Bladene til grøn te gennemgår ikke en oxideringsproces, som eksempelvis sort te, og det gør, at du med grøn te kommer tæt på tebladenes umiddelbare smag. Der findes mange forskellige typer grøn te, og der kan være stor forskel på både smag og kvalitet. Derfor er det bare at prøve sig frem, så du kan finde den grønne te, der passer bedst til dig og din smag.

Når vi importerer grøn te, stiller vi krav til, at teen er produceret forsvarligt. EU krav til te der importeres, både økologisk og konventionelt dyrket, er de skrappeste i verden, og derfor er vores fokus i højere grad på at få skabt gode vilkår for producenterne, så vi kan sikre overlevelsen af de producenter, der producerer kvalitets-te og på forsvarlig vis.

Dette skal du være opmærksom på i forhold til grøn te

Grøn te er meget lidt forarbejdet, hvilket gør teen mere sart og forkorter perioden, hvor teen er frisk. Det stiller større krav til opbevaring, da grøn te ikke tåler varme eller iltning, da teen således vil miste en del af smagen og de aktive stoffer. Derfor er det vigtigt, at teen opbevares køligt, evt. i køleskab, i en lufttæt beholder. Når du skal købe grøn te, er det vigtigt, at du får kyndig vejledning, så du kan komme hjem med et produkt af en god kvalitet. Sørg derfor for at få vejledning af din te forhandler, så du kan få alle de fordele, der er ved grøn te.

Hvorfor er grøn te sundt?

Grøn te er det ”uforarbejdede” blad. Det vil sige blade, som ikke er oxideret, og derfor er der bevaret flere af de sunde og aktive stoffer i teen. Du bør dog variere dit te indtag, således at du både drikker grøn og sort te, da de forskellige typer af te har forskellige sundhedsmæssige egenskaber, og at variere dem vil derfor være det sundeste valg.

 

Hvordan sikrer man, at man får grøn te uden pesticider?

Fra EU’s side er der strenge krav til den te, som bliver eksporteret, og derfor er du i høj grad sikret gode produkter. Man kan altid købe økologisk for at undgå pesticider, men når det kommer til te, er det primært de store industrialiserede producenter, som er øko-certificeret, og det siger derfor intet om kvaliteten af produktet, og hvorvidt teen er produceret på forsvarlig vis. Har du ønsker og krav til den te, du skal drikke, kan du spørge din te-forhandler, så du er sikker på, hvad det er for et produkt, du får med hjem.

Shopping Cart
Ingen produkter i kurven
Available Filters