Shopping Cart
Ingen produkter i kurven
Available Filters

Sort te

Se vores udvalg

Menu

Viser 1–15 af 23 resultater

Sort te

Sort te fremstilles af blade fra ”Camellia Sinesis” busken. Det er denne te busk, som bruges til både sort, grøn og hvid te. Forskellen på teerne er fremstillingsteknikken og oxideringsprocessen. Her har den sorte te gennemgået hele oxideringsprocessen, hvilket er med til at gøre, at sort te bliver kraftigere i både smag og aroma. Samtidig er det også med til at give teen den karakteristiske mørke eller sorte farve, hvoraf navnet også kommer. Fremstillingsprocessen af sort te har været den samme i århundreder, og der er derfor en lang tradition indenfor produktion af sort te. Ofte får de forskellige varianter af sort te navn efter, hvor de er dyrket. Hos Sing Tehus har vi eksempelvis sort Darjeeling-te som kommer fra den indiske provins Darjeeling, som ligger ved foden af Himalaya. Her gror te-buskene i en højde af op til 2000, og den sorte te herfra har en fantastisk sofistikeret smag.

De sunde egenskaber ved sort te

Sort te er en te variant, som langt de fleste kender, og det er samtidig også den mest udbredte te. Selvom sort te ikke indeholder helt så mange antioxidanter som grøn og hvid te, er der stadig mange fordele ved at drikke sort te. I Kina er te en vigtig naturmedicin, benyttet gennem et par tusinde år. Sort te ( oxideret te) og grøn te ( ikke-oxideret te) har forskellige indvirkninger på vores organer og kroppen. Det er vigtigt at indtage både sort og grøn te, da det opretholder ying / yang balancen. Kinesisk naturmedicin skriver at sort te holder på varmen og energien i kroppen, hvor grøn te lader energien og varmen forlade kroppen. Sort te indeholder også koffein, og indholdet er højere end i både grøn og hvid te. Selvom mange stiller spørgsmåls tegn ved, hvor sundt koffein er for kroppen, er der samtidig mange forskere, som mener, at netop den koffein, der findes i te, kan have en gavnlig effekt på kroppen. I fornuftige doser vil koffeinen fra teen kunne virke mildt stimulerende for både hjerte og kredsløb, så risikoen for åreforkalkninger kan mindskes. Derudover vil både smag og luftesans også kunne skærpes, ligesom man med en lille dosis koffein vil kunne blive bedre til at koncentrere sig og holde opmærksomheden. Dertil vil koffein også kunne stimulere fordøjelses enzymerne, og dermed hjælpe lever og nyre med at udskille uønskede stoffer fra kroppen.

En sand klassiker

Sort te er en sand klassiker, og den findes i mange forskellige smagsnuancer, hvilket netop også er grunden til, at den er så udbredt, som den er. Sort te indeholder flere smagsnuancer end grøn te, da oxideringsprocessen ændrer de aktive komponenter til smags- og farvestoffer i sort te. Man har registeret flere tusinde forskellige smagsstoffer i sort te, hvilket er årsagen til den store mangfoldighed i kategorien, sort te. Hos Sing Tehus forhandler vi et bredt udvalg af sort te, og vi har også flere økologiske varianter. Vi har blandt andet Golden Yunnan, som er en økologisk sort te med en kraftfuld og let røget smag af malt. Vi har også en anden økologisk sort te, Darjeeling 2.nd flush te med en skøn og sammensat smag, der er både mild, fyldig og delikat og særdeles velegnet som eftermiddagste. Du kan se hele vores udvalg af økologisk te her.
Køb te online hos Sing Tehus

Te-familien

Vi inviterer dig til at blive en del af vores fællesskab, hvor vi beskæftiger os med kulturen omkring te. Få nyheder om de nyeste teer, tesmagninger og tips.