FRI FRAGT (DK) TIL ORDRE OVER 500 DKK

Grøn te

Grøn te – en verden af smagsoplevelser
Grøn te siges at stamme fra Kina, men bliver i dag produceret i en lang række lande. Teen er lavet på blade fra Camellia Sinensis busken. Denne busk bruges til de fleste former for te. Forskellen ligger i, hvornår teen er plukket og hvordan bladene efterfølgende er forarbejdet.

Det gør, at du får markant forskellige slags te i både substans, farve og smagsoplevelse. Tebladene gennemgår ikke en oxideringsproces, som eksempelvis sort te. Du er derfor tættere på tebladenes umiddelbare smag. Der findes mange forskellige typer grøn te og der kan være stor forskel på både smag og kvalitet. Derfor er det bare at prøve sig frem, så du kan finde den te, der passer bedst til dig og din smag.

Når vi importerer te, stiller vi krav til, at teen er produceret forsvarligt. EU krav til te der importeres, både økologisk og konventionelt dyrket, er de skrappeste i verden, og derfor er vores fokus i højere grad på at få skabt gode vilkår for producenterne, så vi kan sikre overlevelsen af de producenter, der producerer kvalitets-te på forsvarlig vis.
Dette skal du være opmærksom på i forhold til grøn te
Det stiller større krav til opbevaring, da grøn te ikke tåler varme eller iltning og er meget lidt forarbejdet. Teen er derfor mere sart med en kortere holdbarhed. Teen vil således miste en del af smagen. Derfor er det vigtigt, at teen opbevares køligt, evt. i køleskab, i en lufttæt beholder. Når du skal købe te, er det vigtigt, at du får kyndig vejledning af din teforhandler, så du kan komme hjem med et produkt af en god kvalitet.

Hvordan sikrer man, at man får grøn te uden pesticider?
Fra EU’s side er der strenge krav til den te, som bliver eksporteret. Derfor er du i høj grad sikret gode produkter. Man kan altid købe økologisk te for at undgå pesticider, men når det kommer til te, er det primært de store industrialiserede producenter, som er øko-certificeret. Det siger derfor intet om kvaliteten af produktet, og hvorvidt teen er produceret på forsvarlig vis. Har du ønsker og krav til den te, du skal drikke, kan du spørge din te-forhandler, så du er sikker på, hvad det er for et produkt, du får med hjem.