Matcha

Se vores udvalg

Filter

Viser alle 6 resultater

Matcha te – den ultimative grønne te

Matcha er japansk grøn te i pulverform. Man frasorterer ”skelettet” i bladet, hvorefter det fine bladvæv males til et fint pulver, så i modsætning til almindelig te, indtages hele teblade. På den måde får du alle de næringsstoffer og aktive stoffer, der er i tebladene, hvilket giver et 100 % indtag af sundhedsfremmende stoffer.

Matcha er fremstillet af de friskeste og fineste teblade fra årets første høst. Bladene til Matcha plukkes kun én gang om året i maj måned, inden det varme vejr og de mange solskinstimer får betydning for tebladene. Op til 20 dage inden teen skal høstes, dækkes tebuskene med bambusmåtter, så bladene får mindst muligt sollys og dermed et højt indhold af klorofyl, som er med til at give Matcha teen den karakteristiske grønne farve og den sødlige smag. Samtidig giver skyggegroning også et forhøjet indhold af vitaminer, mineraler og aminosyrer, som også bidrager til den intense, friske og sødlige smag.

Teproduktion med store krav og præcision

Produktion af Matcha er særdeles indviklet proces, som kræver præcision og stiller store krav til arbejdsgangene. Tebladene gror i skyggen, og når de plukkes skal de i løbet af de første 20 minutter på køl for at bevare friskheden og vitaliteten. Det fine bladvæv males i en stenmølle, hvor der kun kan produceres 20 gram matcha te i timen, da øget tempo vil skabe varme i stenene, som vil have betydning for bladenes friskhed og smag. I det sekund teen er færdig-malet, kommer det i lufttætte dåser og opbevares køligt. Grundet de høje krav til både kvalitet og produktion, produceres der kun en begrænset mængde ægte Matcha årligt. Der findes desværre en del kopi-matcha på markedet, som nærmere er pulveriseret grøn te, men ikke matcha, der har gennemgået de mange trin, det kræves for at udvikle et matcha produkt med den runde bløde smag samt den intense grønne farve.

Ægte Matcha produceres kun i Japan, og du kan se på farven, om det er blevet behandlet, som det skal. Matcha skal have en nærmest selvlysende grøn farve med en naturlig frugt aroma, da aminosyrer giver både fylde og sødme. De mange aminosyrer gør desuden, at det har en afslappende virkning, men samtidig er opkvikkende for hovedet, hvilket gør det helt oplagt i forbindelse med meditation.

Er Matcha sundt?

Når du drikker Matcha, drikker du hele blade i stedet for blot et udtræk. Det gør, at Matcha indeholder et højt niveau af både A-, E- og C-vitaminer samt forskellige mineraler, som er sunde for kroppen. Derudover indeholder teen også et højt niveau af antioxidanter, som virker antibakterielt.

Hvordan smager Matcha?

Matcha har en mere fyldig konsistens end andre former for grøn te. Teen er spækket med både vitaminer, mineraler og aminosyrer, som bidrager til den intense, friske og sødlige smag, som er karakteristisk for Matcha. Derudover tilføjer den høje koncentration af aminosyrer også med en umamismag, som giver en speciel rund og fyldig smag i munden.

Shopping Cart
Ingen produkter i kurven
Available Filters