FRI FRAGT (DK) TIL ORDRE OVER 500 DKK

Oolong te

Oolong Te
Oolong te er en semi-oxideret, hvilket også kan forklares som en grøn te, der udsættes for en kort- eller længerevarende iltning og herved bliver semi-oxideret (halv-iltet). Dermed har bladene kortvarigt påbegyndt en oxideringsproces, som er blevet afbrudt ved tørring. Mange omtaler også denne proces som en fermenteringsproces og dermed Oolong te som halvfermenteret te, men da det handler om iltningsprocessen, er det mere korrekt at kalde det semioxideret te.

At Oolong te er semi-oxideret gør, at smagen balancerer et sted mellem grøn og sort te.
Historien bag Oolong Te
Navnet Oolong betyder på kinesisk “sort drage” eller, direkte oversat, “ravnsort drage”. Flere forskellige legender fortæller oprindelsen på dette navn. En af dem beretter, at en plantageejer blev skræmt bort fra stedet, hvor hans blade lå til tørre, da han fik øje på en sort slange. Da han forsigtigt vendte tilbage et par dage senere, var bladene blevet oxideret af solen, hvilket fremkaldte en indtagende smagsoplevelse. Andre mener at navnet refererer til bladene, som godt kan ligne små sorte drager, der vågner fra dvale, når de brygges i det varme vand.

 
Et væld af varianter
Hos Sing Tehus har vi forskellige smagsvarianter indenfor Oolong te, så du kan finde din favorit. Alle Oolong-teerne er altid hele blade, og de stammer hovedsaligt fra Taiwan og Kina.

Derudover har vi også to økologiske varianter. China Leaf Oolong Shui Xian og Jade Oolong. Se hele vores udvalg af økologisk te her.

China Leaf Oolong er en mørk oolong te i ”yancha stil”, hvilket betyder, at teen kommer fra tebuske, som gror på klipper. Selve teen har en let sødlig og fyldig smag med noter af tørret frugt, tobak og mineralsk eftersmag. Jade Oolong er en grøn Oolong te da den er oxideret ganske let, og dermed får du let te med en meget blød smagskarakter med blomsternoter som lilje og orkidé.