FRI FRAGT (DK) TIL ORDRE OVER 500 DKK

Matcha

Matcha te – køb den ultimative grønne te
Matcha er japansk grøn te i pulverform og er fremstillet af de friskeste og fineste teblade fra årets første høst. Tebladene plukkes kun én gang om året i maj måned.

Op til 20 dage inden teen skal høstes, dækkes tebuskene med bambusmåtter, så bladene får mindst muligt sollys og udvikler et højt indhold af klorofyl. Det er med til at give teen den karakteristiske grønne farve og sødlige smag.

Man frasorterer ”skelettet” i bladet, hvorefter det fine bladvæv males til et fint pulver, så i modsætning til almindelig te, indtages hele tebladet.
Teproduktion med store krav og præcision
Produktion af matcha te er særdeles indviklet proces, som kræver præcision og stiller store krav til arbejdsgangene. Tebladene gror i skyggen, og når de plukkes skal de i løbet af de første 20 minutter på køl for at bevare friskheden og vitaliteten. Det fine bladvæv males i en stenmølle, hvor der kun kan produceres 20 gram matcha te i timen. Et øget tempo vil skabe varme i stenene, som vil have betydning for bladenes friskhed og smag.

I det sekund teen er færdig-malet, kommer det i lufttætte dåser og opbevares køligt. Grundet de høje krav til både kvalitet og produktion, produceres der kun en begrænset mængde ægte Matcha årligt. Der findes desværre en del kopi-matcha på markedet, som nærmere er pulveriseret grøn te, men ikke har gennemgået de mange trin, det kræves for at udvikle matcha te med den runde bløde smag samt den intense grønne farve.

Ægte Matcha te pulver produceres kun i Japan, og farven afslører om teen er blevet behandlet, som den skal. Farven skal nærmest være selvlysende grøn med en naturlig frugt aroma. Hvorfor det i århundreder har været en integreret del af meditationen i japanske templer.