Fri fragt ved køb over 400 DKK.

Hvid te

Information om hvid te

Hvid te kan defineres på flere måder, men en general definition for alle hvide teer er, at hvid te u-oxideret. For nogle hvide teer er definitionen, at teen er plukket som et topskud, hvilket giver teen den meget spæde og milde karakter. Til hvid te bruges ofte bladknopper eller umodne blade. Andre typer hvid te består af knopper og umodne blade, der er blevet let dampet eller ristet, inden teen tørres. Mange hvide teer tørres eller "visner" i solen, hvilket bidrager med fine aromaer og giver en blød og varm smag. Hvid te har fået sit navn ( lige som alle andre teer) efter farven i koppen. Den lyse farve på teen i koppen kan være sart lys, laksefarvet eller mere gylden hvid. Hvid te har også fået sit navn på grund af de hvide hår på undersiden af bladet, der giver teen et meget hvidt look, særligt når den hvide te er et topskud der ikke har foldet sig ud. Hvid te produceres primært i Fujian provinsen i det syd-østlige Kina. Flere te-prodducerende lande som øst Nepal, Taiwan og Syd Sri Lanka ( Galle ) er også begyndt at producere hvid te. Ifølge kinesiske naturmedicin, er det gavnligt at nyde en kop hvid te om morgenen, da det menes at være godt for luftveje og lunger, samt give varme i brystkassen.
Updating…
  • Ingen varer i kurven.