FRI FRAGT (DK) TIL ORDRE OVER 500 DKK

Viden om Te

Viden om te

Te, Camelia Sinensis, er en stedsegrøn plante. Grøn og sort te stammer fra samme plante, men udvikles forskelligt i bearbejdningen af bladene.

Te menes at have sin oprindelse i Kina, hvor kejser Shen Nung, der var videnskabsmand og plantesamler, opdagede teen. Af hygiejnehensyn drak han kun kogt vand, og en dag i 2737 f.Kr., da kejseren hvilede sig under en vild tebusk, fik vinden et par blade til at dale ned i det kogende vand, han var ved at tilberede.

Han fandt resultatet forfriskende og yderst velsmagende, og hermed var teen ”opdaget”. Te skal opbevares rigtigt, helst i luft- og lystæt emballage.

Nænsom tilberedning

Te skal tilberedes med en vis nænsomhed. Det er vigtigt at vandkvaliteten er god, specielt til de grønne og lyse teer. Hvis vandet er meget kalkholdigt der hvor man bor, kan man evt. benytte en filtreringskande.

Kogning af vandet til tebrygning har en afgørende betydning. Vandet må aldrig bulderkoge, da ilten derved forsvinder. Kedlen tages af i det øjeblik, vandet koger.

Glas el. tekande til tebrygning skal altid forvarmes inden tebrygning påbegyndes.

Det rette udstyr

Der findes meget udstyr til tebrygning og noget er naturligvis bedre end andet.

Vigtigst er dog at man finder en metode, der passer til ens eget behov og temperament, og som tilgodeser, at teen udnyttes optimalt ved at lade teen flyde frit under trækketiden.

Søg evt. vejledning der hvor du køber din te.